Skupština VZG Samobora


Skupština VZG Samobora održana je 06.04.2013. u 19:00 sati u prostorijama DVD-a Rude. Skupštinu je otvorio predsjednik VZG Samobor gdin Jurica Domin. Pozdravio je prisutne goste: gradonačelnika grada Samobora gdina Krešu Beljaka, pročelnika za gospodarstvo i financije grada Samobora gdina Željka Radovanića, te goste iz VZG Svete Nedelje, VZG Ivanića grada, VZG Jastrbarsko, VZG Vrbovec, VZG Dugo selo, VZO Pisarovina, GZ Brežice, te počasnog tajnika gdina Alojza Vrbančića. Nakon otvaranja skupštine, sve prisutne je pozdravio predsjednik domaćina, DVD-a Rude Željko Koščica.

Izvješće o radu u 2012. godini, pročitao je zapovjednik, Vladimir Domin, a financijsko izvješće je pročitao tajnik Boris Bogolin. Na raspravu o izvješćima javili su se DVD Galgovo, DVD Molvice i DVD Bregana.
– DVD  Galgovo imalo je primjedbu na broj intervencija u izvješću gdje je iznesen netočan podatak o 9 intervencija, a bilo je 22 intervencije.

– DVD Molvice je imalo primjedbu o sudjelovanju na županijskom natjecanju u Tučeniku zbog ne nastupa ekipe djece.

– DVD Bregana je imala primjedbu na broj intervencija u izvješću gdje je iznesen podatak o 4 intervencije, a imali su 13 intervencija. Te da u izvješću nije bilo izneseno da je DVD Bregana sudjelovala na Kupu HVZ-a, te da će sudjelovati na izlučnom natjecanju za vatrogasnu olimpijadu (B ekipa).

Nakon rasprave s napomenom da se provjere brojevi intervencija te nadopuni izvješće, izvješća su prihvaćena jednoglasno.

Plan rada i financijski plan pročitao je tajnik Boris Bogolin.

Plan rada i financijski plan za 2013. su jednoglasno prihvaćeni.

Verifikacijska komisija ustvrdila je da je bilo prisutno 31 od 34 delagata sa pravom glasa.

Nakon razrješenja starog vodstva, predsjednik Kandidacijske komisije Dragutin Stunja predložio je novo vodstvo:

Skupština je za predsjednika VZG izabrala Juricu Domina, te za zapovjednika VZG Vladimira Domina  sa 25 glasova za, 8 protiv i 1 nije glasao.

Predsjedništvo VZG, je izabrano sa 24 glasa za, 9 protiv i 1 nije glasao.

Nadzorni odbor, zapovjedništvo, sud časti, povjerenstvo za djecu i mladež, te predstavnici u skupštini VZZŽ su jednoglasno prihvaćeni.

Zahvalnicu VZG Samobor za dobrinos i suradnju dobili su gradonačelnik grada Samobora Krešo Beljak, pročelnik Željko Radovanić, te dugogodišnji članovi VZG Samobor Juraj Matijaščić i Vjekoslav Garašić.

Na samom kraju gosti skupštine su pozdravili skupštinu te zaželjeli uspjeh u daljnjem radu.

 

Link na stranice grada Samobora:

http://www.samobor.hr/web/vijesti/odrzana-skupstina-vatrogasne-zajednice/