Požar kombi vozila 02.08.2013.


U petak 02.08.2013. u 17:42 dobivamo dojavu sumještana o požaru kuće u Galgovu. Izlazimo s 4 vatrogasca i navalnim vozilom. Dolaskom na mjesto intervencije utvrđujemo da je riječ o požaru kombi vozila u razbuktaloj fazi između dvije katnice, te požar prijeti krovištu kuća. Gasimo brzom navalom s vitlom, te do dolaska JVP Samobor, požar stavljamo pod kontrolu. Zajedničim snagama gasimo vozilo do kraja. S intervencije se vraćamo u 19:00.

Uz ovu intervenciju moramo postaviti i nekoliko pitanja!!!!

Kako da mi vatrogasci obavljamo svoje dužnosti, koje odrađujemo dobrovoljno, kad nas sprječavaju liječnički pregledi???

Zašto VATROGASCI u VZG-u Samobor kojima je istekao liječnički pregled u 4. mjesecu ove godine još uvijek NEMAJU napravljeni isti taj liječnički pregled kojeg organizira VZG Samobor?

Zakonski rečeno vatrogasac je sposoban za obavljanje svoje humane dužnosti ako je psiho-fizički sposoban, ima položen vatrogasni ispit te ima ADEKVATNU OPREMU.

Danas smo morali izaći na intervenciju sa 4 vatrogasca jer ostali operativni članovi nisu bili psiho-fizički sposobni tj. nisu imali položene liječničke preglede i nisu smjeli izaći na intervenciju, a odazvali su se u velikom broju na zvuk vatrogasne sirene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA