Skupština VZG Samobora 2014


Vatrogasna zajednica Grada Samobora održala je svoju redovnu izvještajnu godišnju skupštinu u petak, 25. Travnja 2014., u Hotelu Lavica.

Skupštinu je otvorio predsjednik VZG Samobora Željko Košćica te pozdravio sve prisutne goste i članove skupštine. Ispred Grada Samobora skupštini su nazočili zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, predsjednik Gradskog vijeća Branimir Šiljak, pročelnici Željko Radovanić i Hrvoje Frankić, referent za vatrogastvo Krunoslav Znika. Uz goste iz Grada Samobora bili su i prisutni, predstavnik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, zapovjednik Josip Novosel, predstavnik PP Samobor, zamjenik načelnika PP Samobor Vid Noršić, dva člana HGSS-a, počasni tajnik VZG Samobor Alojz Vrbančić, te predstavnici iz vatrogasnih zajednica općine Klinča Sela i Pisarovina, te gradova Vrbovca, Ivanić- Grada, Dugog Sela i Svete Nedelje.

Izvješće o radu u 2013. godini, pročitao je zapovjednik VZG-a Mladen Žitković, a izvješće o financijskom poslovanju tajnik VZG-a Renato Hribar. Iz izvješća moramo istaknuti da VZG Samobora broji 20 članica, od toga 19 dobrovoljnih vatrogasnih društava, te Javnu vatrogasnu postrojbu. U 2013. godini odrađene su ukupno 302 intervencije, nabavljana je oprema, te organizacija školovanja i vježbi. Od nabavke opreme moramo istaknuti nabavku autocisterne i Lade Nive za DVD Samobor, te kombi vozila za DVD Molvice. Veliko hvala je bilo upućeno Gradu Samoboru, koji je osigurao sredstva u iznosu preko 2 milijuna kuna za rad vatrogasne zajednice i nabavku opreme.

Plan rada za 2014. godinu pročitao je zapovjednik VZG Samobor Mladen Žitković, gdje moramo istaknuti daljnu nabavku vatrogasne opreme i vozila, daljnje školovanje i usavršavanje vatrogasaca, organizaciju liječničkih pregleda, vježbi i natjecanja.

Na kraju same skupštine gosti su pohvalili rad same vatrogasne zajednice, te zaželjeli puno uspjeha u daljnjem radu.

Posebno priznanje za dugogodišnji trud i rad za pomoć vatrogasnoj zajednici primio je pročelnik za financije Grada Samobora Željko Radovanić.

ipp